joi, 8 martie 2018

Ție, dragă Femeie!



Sărut, femeie, mâna ta,
Întotdeauna muncitoare
Atât de mică și de floare,
Sărut, femeie, mâna ta...

Nimeni niciodată nu ți-a numărat lacrimile. Nimeni niciodată nu ți-a calculat orele de muncă. Nimeni niciodată nu ți-a apreciat îndestul efortul. Nimeni niciodată nu ți-a văzut tristețea din ochi atunci când buzele încercau să zâmbească. Nimeni niciodată nu și-a găsit suficient timp să-ți asculte durerile. Nimeni niciodată nu s-a oprit din tumultul vieții pentru a te întreba de ce suspini atât de des.
Nimeni niciodată nu a pătruns suficient de mult în sufletul tău pentru a vedea câtă tristețe se află în spatele zâmbetelor tale, câtă oboseală se află în spatele orelor de muncă nesfârșite, câte dezamăgiri se află în spatele succeselor pentru care alții te invidiază, câte nopți nedormite se află în spatele cearcănelor pentru care te judecă, câte cuvinte nespuse se află în spatele tăcerilor prin care unii te văd indiferentă, câtă neputință se află în spatele caracterului tău uneori dur, alteori tăios, a voinței tale de fier și a zâmbetelui tău omniprezent.
Nu știu dacă femeia este întotdeauna femeie, pentru că de cele mai multe ori ea trebuie să fie bărbat, dar știu sigur că noțiunea de femeie le înglobează pe toate celelalte: mamă, soră, fiică, bunică, iubită. Ea este cea care le îndură pe toate, dar o face cu demnitate. Luptă în permanență. Le rezistă pe toate. Le crede pe toate. Iubește fără margini, și adesea, își permite luxul de a visa.
Le face pe toate. Trebuie să le facă, deoarece este femeie și e datoria ei. Știe doar ea cât de obosită e, câtă nevoie are de o mângâiere, de o vorbă bună, de o îmbrățișare, de un sărut. Știe doar ea câte lacrimi îi scaldă obrajii, însă uneori oboseala o face să piardă numărul lor. Știe doar ea cum rezistă și câte gânduri nu-i dau pace zi și noapte. Știe doar ea cât de amară e lipsa iubirii și cât de mult doare dorul. Știe doar ea cum se luptă cu viața, cu boala, cu deziluziile... Însă rezistă. Femeia rezistă totul, pentru că femeia e un munte de voință, curaj și putere. Prin ea respiră omenirea. 
Fiți fericite și iubite, dragi Femei! La Mulți Ani!
Marinela Lungu
08.03.2018


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu